dilluns, 16 de març del 2009

Funcions del Word!

La sessió del dijous 12 la hem dedicat a conèixer algunes de les funcions del Word que mai fem funcionar.
Per començar hem de saber que Word per defecte té uns estils determinats i que nosaltres els podem modificar al nostre gust. Ens posem a sobre de l'estil que volguem canviar i li donem a modificar (ho podem fer tantes vegades com volguem).
Ho hem de saber perquè aprendrem a fer un índex automàticament i ha fer el títol en el mateix document del treball.
Començarem fent l'índex. Per afegir una pàgina en blanc al treball en comptes de donar al enter es pot fer de manera que no es mogui res del que hem fet. Ens posem a l'inici de la primera pàgina i fem: Insertar> Saltos> Saltos de página.
Abans de fer l'índex automàticament hem de tenir en compte quins són els apartats que voldrem que ens sortin en aquest. És a dir, tots els "enunciats" que volguem que sortin a l'índex els hem de posar amb l'estil Título 1. Si volem que ens sortin alguns subapartats dintre dels anteriors els haurem de posar amb Título 2 (com ja he dit abans els estils els podrem modificar si no ens agraden).
Una vegada fet això anem a la pàgina que hem afegit i li posem el títol de índex. Després fem: Referencias> Tabla de contenido> Insertar tabla de contenido. Una vegada ho tinguem com volem accepten i ja tenim l'índex fet.
Si per algun motiu modifiquem alguna cosa del treball i l'índex es veu afectat hem de clicar a sobre de l'índex amb el botó de la dreta del ratolí i li donem a Actualizar campo> actualizar toda la tabla.
Si la lletra de l'índex no ens agrada podem canviar-la.
Una vegada fet l'índex farem la portada i numerarem totes les pàgines.
Ens posem a l'inici de la pàgina de l'índex, afegim un salto de pàgina i fem el títol.
Per numerar les pàgines s'ha de fer com sempre: Insertar> Número de página.
El problema és que la portada i l'índex no han d'estar numerats. Així que hem de crear dues seccions al treball; la primera serà del títol i l'índex i la segona de la resta del treball.
Anem al final de la pàgina de l'índex: Diséño de página> Saltos> Salto de sección.
Ara ja tenim les dues seccions. Hem de posar-nos a sobre d'un número de pàgina i ens quedarà tota la numeració seleccionada, llavors anem a la primera pàgina de la segona secció i ens sortirà: Igual que la anterior. Per treure això hem de fer: Diseño> Vincular al anterior (aquest botó ens sortirà seleccionat i l'hem de treure).
Ara ja podem borrar el número del títol i de l'índex sense que es borri tota la numeració de pàgines.
Com que la numeració ens quedarà malament l'hem de modificar: Diseño> Número de página> Formato número de página.
Això va ser tot el que vam fer a la sessió. Ara fer un índex ja no serà cap problema!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada