diumenge, 1 de març del 2009

La digitalització

La digitalització consisteix a convertir la informació en seqüències numèriques. Aquestes seqüències es basen en dos nombres: 0 i 1, per això parlem de codi binari.
La importància de la digitalització és que podem transmetre la informació a través de xarxes de comunicació i podem manipular-la molt fàcilment, així com també podem reduir-la sense que perdi qualitat i emmagatzemar-la ocupant el mínim espai.

-Procés a seguir en la modificació d'una imatge: GIMP
1. Una vegada obert el programa anem al menú de la finestra principal, anem a arxiu i obrim la foto que vulguem modificar.
2. Per retallar la imatge anem a la finestra de caixa d'eines i agafem la eina de selecció de rectangle. Seleccionem la part de la imatge que volem, anem a imatge i després a retallar la selecció. Ara tindrem la imatge retallada com volguem, i ho podem modificar tantes vegades com sigiui necessari.
3. Una vegada tinguem tot això fet podem reduir la mida de la imatge rebaixant els píxels, així no ocuparà tant espai. Anem al menú, imatge i després a escalar imatge. Sempre que tinguem la cadena entre horitzontal i vertical unida el canvi es farà de forma automàtica, és a dir, només haurem de canviar un apartat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada