dijous, 23 d’abril del 2009

JCLIC


Les sessions dels dies 16 i 17 d'abril les vam estar dedicant conèixer el programa Jclic ja que hem de fer dues activitats amb aquest.

Podem entrar de dues maneres a aquest programa. O bé descarregant-lo a l'ordinador, o bé obrint-lo amb l'applet. L'applet ens permet treballar amb un programa sensehaver-lo d'instal·lar a l'ordinador.

Una vegada dintre del programa em estat mirant i jugant amb els exemples de les diferents activitats que hi ha: trencaclosques, associacions, sopes de lletres, mots encreuats i activitats de text.

COM ES CREEN LES ACTIVITATS?

Sempre que creem una cosa primer hem de fer un projecte, s'ha de triar un tema i es cerquen les diverses activitats.

Per crear-lo hem d'entrar al Jclic autor.

Per explicar-ho a la classe hem obert una activitat. Fitxer> Obrir> Demo> Jclic.


A projecte ens surt el títol de l'activitat, la descripció, l'autor, al nivell que està destinada, les àrees que toca, l'idioma, la interfície i el so. Tot això és el que haurem de fer nosaltres quan creem la nostra activitat.


A mediateca estan totes les imatges que nosaltres posem a l'activitat ja que si no es guarden aquí quan obrim el programa en un altre ordinador no es veuran.

Quan afegim imatges hem de tenir en compte que han de tenir més o menys 100 píxels.


A activitats et surten totes les del programa i li podem posar una descripció. La part d'informes no l'hem de tocar perquè volem que surti al resultat final. També podem posar contador de temps, d'encerts i d'errades. A botons va bé posar ajuda perquè així l'ordinador pot donar pistes o sinó el resultat directament.

A finestra fem l'interfície (fons) final.

A missatges podem posar al principi que és el que s'ha de fer i al final molt bé (per exemple).

A plafó podem organitzar l'activitat per posar el text, les imatges i els colors. Quan són activitats d'associació hem de posar les coses en ordre perquè el propi programa ho desordena tot.

Per provar com queda l'activitat abans de guardar li podem donar al Play!


Una vegada acabat fem Fitxer> Desar i ja tenir l'activitat feta.

divendres, 17 d’abril del 2009

Video educatiu...



Aquest és el video educatiu que hem fet la Laia Subirats, la Raquel Santamaria, la Irinea Duque i jo sobre les estacions de l'any.

Per a la realització d'aquest, cadascuna de nosaltres s'ha encarregat d'una estació diferent.

Espero que us agradi, ja que és un video força entretingut!!!!


* HIVERN (Aida Miranda Galicia)

Se'm veu al Parc de Maria Cristina, amb roba d’abric i paraigües i vaig senyalant els elements més importants: barret , bufanda, abric i paraigües. A continuació es veuen tres imatges representatives de l’hivern: dues fotos del meu poble nevat (Vielha) i un arbre de Nadal amb regals.

Es sent la veu en off i vaig explicant: A l’hivern fa molt de fred per això ens hem d’abrigar. Hem de portar un barret, una bufanda, un abric i un paraigües perquè plou. L’hivern comença el 21 de desembre i acaba el 21 de març. En aquesta estació fem les vacances de Nadal, ja que celebrem el naixement de Jesús per això fem el pessebre i l’arbre.

Durada: 25 segons (títol: 3 segons, vídeo: 10 segons i imatges: 12 segons).

* PRIMAVERA (Laia Subirats Cordón)

S’observa la Laia al Parc de Maria Cristina representant aquesta estació. Apareix amb roba més lleugera i mirant unes flors. Després simula que comença a ploure i treu un paraigües. A continuació es veuen unes imatges representatives de la primavera de flors i animals.

Es sent la veu de la Laia en off explicant: La primavera va del 21 de març fins al 20 de juny. El seu temps és força canviant pot passar de fer sol a ploure en un moment, les pluges poden ser molt fortes o de quatre gotes. Augmenta la temperatura és per això que a la primavera portem roba més lleugera.És l’estació de l’any on broten de nou les plantes, els campes s’omplen de flors i es tornen de color verd.Es produeix el desglaç, els animals surten de l’hivernació i es tornen a aparellar.

Durada: 33 segons (títol: 3 segons, vídeo: 17 segons i imatges: 13 segons).

*ESTIU (Raquel Santamaria Tremoleda)

S’observa a la Raquel al Parc de la Tamarita representant aquesta estació. Apareix amb roba lleugera al costat d’una font. Es fa una cua al cabell, es posa unes ulleres de sol i juga amb l’aigua. A continuació es veuen unes imatges representatives de l’estiu: la platja, un esquirol bebent una coca-cola i gelats.

Es sent la veu de la Raquel en off explicant: L’estiu comença el 21 de juny i acaba el 21 de setembre. A l’estiu fa molta calor ens posem ulleres de sol, roba lleugera, ens banyem a la piscina, a la platja i, per no deshidratar-nos, hem de beure molt i menjar gelats per refrescar-nos.

Durada: 31 segons (títol: 3 segons, vídeo: 17 segons i imatges: 11 segons).

*TARDOR (Irinea Duque Mifsut)

S’observa a la Irinea al Parc de la Tamarita representant aquesta estació. Apareix sobre un arbre amb roba lleugera i després a causa del fred es posa una jaqueta. Després la Raquel, que està amagada sobre una altra branca del mateix arbre, llença unes fulles sobre ella simulant que cauen. Després comença a ploure i obre el paraigües. Per acabar es veu una imatge de castanyes representativa de la tardor.

Es sent la veu de la Irinea en off explicant: La tardor va del 21 de setembre fins al 21 de desembre. En aquesta època comença a fer més fred i de vegades plou. Les fulles dels arbres cauen i es tornen de color marró, també celebrem la castanyada.

Durada: 27 segons (títol: 3 segons, vídeo: 20 segons i imatges: 4 segons).